BLOG TAROT
       
Dracht Bevalling Nakomelingen Fotoboek
       
Nadat via de echo (op 1 april) vastgesteld is dat Neomy drachtig is heb ik de Tarot gelegd op de vraag Wanneer gaat Neomy bevallen?

Aangezien Neomy meerdere malen is gedekt is het lastig om te zeggen wanneer ze gaat bevallen. Dit keer heb ik 3 verschillende methoden naast elkaar gelegd.

Volgens de Dierenarts waarbij aan de hand van Engels/Amerikaanse literatuur de dag berekend wordt vanaf de piek van het LH hormoon (eisprong). Dat zou volgens deze berekening betekenen dat op 1 april, de pups 32,5 dag oud waren. 65 dagen na de LH piek is de bevalling
65 - 32,5 = 2 of 3 mei. Probleem hierbij is eigenlijk dat we altijd de progesteron waarde meten om zo een juiste dektijdstip te kunnen bepalen en niet de LH hormoon piek.

Dan is er nog een theorie die gebaseerd is op ervaring van fokkers.
Wanneer je een echo laat maken en de vruchtblaas is 2,1 cm dan zijn de pups 28 dagen oud.
Zijn ze kleiner dan zijn ze van een eerdere dekking zijn ze groter dan zijn ze van een latere dekking. Op de dag van de echo was het vruchtblaasje 2,1 cm groot dus 28 dagen oud. Shiba's bevallen in de regel rond de 62
± 1 dagen. Totaal 28 + 35  = 6 mei

En de tarot is mijn persoonlijke interpretatie op de kaarten zoals ik ze heb ontvangen en intuïtief heb gelezen. Zelf denk ik dat ze 5 mei zal bevallen. (bron Rider Waite kaarten)

 

Datum Kaart Betekenis
1 mei Pentakels Koningin Dit is dezelfde kaart die zij kreeg op de vraag of zij drachtig is. Als je goed kijkt zie je rechts onder een konijntje. Dit is de kaart van de vruchtbaarheid en successen. We gaan dus een succesvolle periode tegemoet
     
2 mei De dwaas De reis van de pups
kan beginnen er is beweging te zien. De hond waarschuwt de baas dat het niet lang meer duurt en we geen onbezonnen risico's moeten nemen en voorbereidingen (rugzak) moeten gaan treffen
     
3 mei Kelken II
Deze kaart staat in het teken van liefde, harmonie, vriendschap geven en ontvangen. Een verbintenis tussen mannelijke en vrouwelijke energie.
In het landschap is in de verte een huis te zien. Een huis in de verte staat in de tarot meestal voor je bestemming. En de kaart laat zien hoe je je bestemming kunt bereiken.
     
4 mei Kelken Koning
Vandaag kunnen de emoties/hormonen alle kanten opgaan. Neomy kan daarbij vinnig en fel naar andere reageren. Het "vrucht" water is in beweging.
De vliezen kunnen breken
Een voetje van de koning wordt voorzichtig in het water gestoken en gemeten. Belangrijk is dus om de temperatuur in de gaten te houden. Denk dat op 4 mei dus sprake is van een temperatuursdaling wat inhoud
dat de bevalling nadert of zelfs vandaag kan plaats vinden.
     
5 mei Staven V
Een vurige kaart waarbij nu niet de emoties maar de energie alle kanten op gaat. Je kunt je voorstellen dat wanneer ze persweeën heeft dit niet rustig aan toe gaat. De pups zijn in bewegen op weg naar/door het geboortekanaal.
Als ze niet allemaal haantje de voorste willen zijn en ze samenwerken dan kan
de bevalling voorspoedig
verlopen.
     
6 mei De Maan
De Maan is de spiegel van de Ziel. Je kunt alleen in iemands ziel kijken als deze aanwezig is dus de pups zijn geboren.
De Maan heeft invloed op eb en vloed en staat in het teken van vruchtbaarheidscyclus. En wie kent de mysterie omtrent de Volle maan niet. Deze mysterie is ontrafelt!
     
7 mei Staven IX
Neomy moet herstellen van de bevalling. En als ze terug kijkt ziet ze dat het best heftig is geweest maar net als moeders vaker na een bevalling zeggen "het is de moeite waard geweest" en als ze er eenmaal zijn vergeet je de pijn van de bevalling.

omhoog